text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

Galfan (ZA) är en beläggning av zinn-aluminiumlegering som ger utmärkt korrosionsmotstånd och bättre formningsegenskaper än traditionell zinkbeläggning. Galfanbeläggning har ett utomordentlig korrosionsmotstånd jämfört med traditionell zinkbeläggning. Det kan därför användas för att uppnå ökad livslängd på ståldelar eller för att ersätta traditionell zinkbeläggning med en tunnare Galfan-beläggning, som erbjuder både bättre svetsbarhet och bättre formningsegenskaper.  

Galfanbeläggningen karaktäriseras av sin ljusa metalliska yta med svagt cellmönster. Den eutektiska blandningen av 95 % Zn och 5 % Al förbättrar beläggningens vidhäftning och möjliggör en lamellär beläggningsstruktur i mikroskala, vilket gör den till en bockbar beläggning som passar väl för djupdragning. Galfan ger klart bättre formbarhet än traditionell zinkbeläggning.  

SSAB erbjuder galfanbeläggningar med olika tjocklek på beläggningen, ytkvaliteter och ytbehandlingar för att möta kraven från olika tillämpningar.  

Vårt lagerprogram ZA255: 

Minsta totala beläggningsmassa, båda ytorna (g/m2): 255  

Vägledande värde för beläggningstjocklek per yta typiskt (μm): 20  

Behöver du hjälp med råd gällande materialval är du välkommen att kontakta oss.

Dokument (ladda ner)
Produktdetaljer
Stäng Snabborder
Stäng Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Stäng Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.