text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

EN 10216 är en sammanknytande standard så den anses uppnå alla krav som ställs i PED Tryckkärlsdirektivet. PED är det direktiv som reglerar konstruktionen och tillverkningen av trycksatt utrustning såsom tryckkärl och stålrör för trycksatta ändamål. 

Dessa tryckbärande anordningar omfattas av PED: 

  • Tryckkärl (inklusive men inte begränsat till värmeväxlare och pannor) 
  • Tryckbärande tillbehör 
  • Industriella rörledningar 
  • Säkerhetsanordningar  

EN 10216 anger hur stålrör och tuber som används för trycksatt utrustning produceras och vilka leveransvillkor som finns. Vid tillverkningen av tuberna krävs en dimensionskontroll och en visuell kontroll. Rören skall levereras med märkning vilket skall innefatta namn på tillverkare, logotyp, vilken standard röret/tuben är tillverkad efter samt vilken typ av stål som använts.

Normen delar upp tillverkningen i olika leveransvillkor för att uppfylla EN 10216, t.ex. TR1 och TR2. Dessa leveransvillkor styrs av kraven på materialets mekaniska egenskaper såsom brottgräns, förlängning, slagseghetsprov och sträckgräns. För att leva upp till villkoren för EN 10216 standard krävs ett godkänt trycktest eller elektromagnetiskt test för att säkerställa tubernas täthet. 

Dokument (ladda ner)
Produktdetaljer
Stäng Snabborder
Stäng Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Stäng Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.