text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

EN 10305-1 är kalldragna sömlösa precisionsstålrör, som är ett bra val i många sammanhang. De kännetecknas av snäva dimensionstoleranser och fina ytor. De är därför en uppskattad produkt för konstruktioner där det ställs höga krav på exakthet.  E235 är den vanligaste standarden i vårt lager. De finns i stålsort E235 +C där bokstaven ”C” står för kalldragning; vad gäller kemisk analys motsvarar E235 stålsorten S235. Rören kan även värmebehandlas. De passar mycket bra bland annat för produkter som utsätter materialet för påfrestningar när de roterar. Hållfasthetsnivån är högre än vad som är normalt för S235 tack vare kalldragningen. Standarden EN 10305-1 omfattar även många andra stålsorter och Tibnor kan erbjuda alla dessa på begäran. Flera av de standardiserade sorterna kan bearbetas till hög hållfasthet genom värmebehandling. Kalldragna sömlösa rör finns i ett större utbud av väggtjocklekar än andra typer av precisionsrör. Det betyder att de är mycket populära som maskindelar i bilindustrin liksom inom allmän verkstadsindustri och gruvdrift.

Dokument (ladda ner)
Produktdetaljer
Stäng Snabborder
Stäng Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Stäng Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.